Entrevista amb el jugador i professional de golf, Gonzalo Mendoza.

gonzalo caraS´ha convertit en el primer jugador d´Andorra en guanyar una prova del Rànquing català de pitch & putt. Una competició que reuneix als millors jugadors de Catalunya, la que es considera com una potencia mundial en aquesta disciplina.

Gonzalo Mendoza, de 38 anys, professional del camp Par 3 Vall d´Ordino, aconseguia aquesta victòria el passat 21 de juliol amb un resultat brillant amb 8 sota la par del camp ordinenc on es celebrava la cita.

” Va ser un dia fantàstic. Tot em sortia bé. Veia el forat gran i vaig tenir un gran dia amb el putter.Tot i notar la pressió dels rivals, vaig saber controlar els nervis per fer un resultat final de 46 cops amb 8 birdies, 1 bogey i 9 pars amb un cop d´avantatja sobre el segon classificat, que dies abans havia acabat quart al mundial” deia Mendoza a GolfAndorra.com.
gonzalo perfilMendoza, es dedica a alliçonar a joves i no tan joves jugadors que s´inicien o volen millorar en el golf des del germà petit que és el pitch & putt. Es tracta d´una tasca que el satisfà i que espera que tingui fruits amb bons jugadors.” El pitch and putt a Andorra compta amb molts jugadors de nivel mig i és un bon complement per als jugadors que ja juguen en camp gran”.
El profesional d´Ordino creu que falten mitjans per a ser més determinants com a escola de golf ” S´hauria de promocionar més el golf. Poder facilitar més la pràctica d´aquest esport. Poder tenir més ajuda amb els més petits i també quan ja es té un nivel més alt. Falta més implicació de diversos sectors de la societat nacional per a permetre que hi hagi més bons resultats que els actuals. És també un bon esport des de la base amb nens d´entre els 5 i els 10 anys. Destaca la concentració, la disciplina i l´ordre. Per això és molt bo com a esport complementari en la formació d´un nen”, diu el jugador.

gonzalo palAndorra disposa de dos camps de pitch and putt. “És un bon nombre per l´entorn del país però seria molt bo poder tenir una instal.lació al sud del país per a poder mantenir el joc durant gairebé tot l´any, així podriem asegurar més el futur del golf que ja no és l´elitista que era fa dècades i que a través del pitch and putt pot seguir creixent a Andorra, manifesta Mendoza.